Inredningsintervju med Elin Rantatalo

Interior Design Interview with Elin Rantatalo

Elin Rantatalo är en kvinna vars namn kanske redan klingar bekant för många. Hon drabbades av Sepis år 2019 och därefter kämpat för att anpassa sitt liv utan ben och fingrar. Känd för sin extraordinära förmåga att se livet från den ljusa sidan trots motgångar, är Elin en sann inspirationskälla. Vi på Von Home är stolta över att belysa denna härliga profil och dela med oss av hennes passion för inredning. Elin driver en blogg på Femina.se, håller föreläsningar, samt en podd tillsammans med Shahrzad Kiavash där de pratar om livet - Podden heter vårt belösa liv. Elin har även släppt en bok som heter Livet utan ben går vidare som finns att köpa här.

Berätta kort om dig själv Elin. Vem är du och vad är din sysselsättning?

Jag är utbildad frisör och trähusprojektör men arbetar sedan 2022 som föreläsare och influencer.

Hur kom ditt intresse för inredning? Någon specifik händelse och tillfälle?

Inredning har alltid varit mitt största intresse. Redan under tidiga tonår så spenderade jag gärna månadspengen på Åhléns där jag köpte något fint till mitt rum. Jag växte upp i ett typiskt 70-tals hus med gillestuga och försökte alltid övertyga mina föräldrar om hur det kunde förädlas.

Elin Rantatalo

Om du får välja ett rum i hemmet? Vilket är ditt favoritrum och varför?

(sovrum, kök, vardagsrum mm)
Jag bor i ett stort hus med 7 r.o.k så här måste jag få välja två! Den så kallade salongen är ett rum som jag gärna tar kaffet i och här är det förbjudet med tv. Det har ett fint ljusinsläpp genom ett stort burspråk, ett skönt rum att bara vara i där man ser hur rummen ligger vackert i fil med utsikt åt alla håll.

Sedan trivs jag så bra i vårt nyrenoverade kök från Kulladal. Att laga mat kommer på andra plats av mina intressen så där spenderar jag gärna tid.

Har du någon favoritfärg eller färgkombinationer du gillar extra mycket?

Grönt är en färg som passar till allt och jag kombinerar den gärna med varma toner av gult eller rött just nu!

Om du fick välja en enda produkt som du anser är oumbärlig i inredning, vilken skulle det vara och varför?

En klassisk designlampa! Det är en investering och finns många som man kan hitta även på auktion. Just nu drömmer jag om en PH 2/3 bordslampa i krom som jag vill ha i vårt matrum.

Elin Rantatalo

Elin Rantatalos tre bästa inredningstips?

Jag faller gärna för det som sticker ut lite. I och med det är det viktigt för mig att ha ett nertonat hem när det kommer till basen och som låter det som sticker ut komma fram och synas. Det får inte bli rörigt men det ska vara personligt. Jag älskar tex vår prickiga soffa. En oväntat pryl på en oväntad plats är också kul!

Att ha någon antik loppismöbel höjer verkligen hemmets känsla. Våga ta in vintage även i ett hypermodernt hem! Kanske en orientalisk matta eller ett vitrinskåp?

Blanda mässing och krom, låt inte hemmet bli monokromt för då blir det tråkigt. Se till att hemmet skapas för att tillåta ge plats för det man gillar.

Har du något drömprojekt som du ännu inte haft möjlighet att förverkliga och vad är det i så fall?

Jag har både byggt nytt hus och bor nu i ett gammalt från 1905. Här vill jag bli kvar och nästa drömprojekt är att få till plats för ett växthus på vår lilla tomt mitt i stan. Både jag och min man gillar projekt och renovering.